TSN juni 2017 020

Mijn naam is Winand Hannema. Sinds ruim 13 jaar woon ik in Norg met Anita, Romke en Ids. Anita werkt bij de RUG als marien bioloog, Romke studeert en woont in Groningen, Ids voetbalt bij Achilles 1894, studeert binnenkort sportkunde en is tennisleraar.

Zelf tennis ik al ruim een kwart eeuw en ben ik sinds 1985 lid van de GLTB in Groningen. In 1992 heb ik het KNLTB diploma tennisleraar gehaald. Sindsdien ben ik, op een aantal lange onderbrekingen na waarin ik management-ervaring opdeed bij onder andere KPN en het CJIB (ja: de boetefabriek), als tennisleraar actief geweest. Mijn kennis over het vak van tennisleraar heb ik steeds bijgehouden middels KNLTB applicatiecursussen. Ook heb ik cursussen en workshops gevolgd op het gebied van blessurepreventie en -behandeling en mentale begeleiding en coaching. Klik hier voor een overzicht van deze cursussen.

In 2010 hebben Ellen Wagteveld en ik de Tennisschool Norg opgericht. In Ellen had ik de collega gevonden die hetzelfde dacht over betrokkenheid bij het vak en het leveren van kwaliteit. Na het overlijden van Ellen in 2015 voelde ik mij nog lang geamputeerd, maar ik besloot al wel direct de tennisschool voort te zetten met de passie en betrokkenheid die iedereen van ons gewend was. Dit heeft eind 2016 geresulteerd in de ontwikkeling van Tennisschool Noordenveld. Naast reguliere lessen zijn het organiseren en begeleiden van activiteiten als Maak Kennis Met Tennis, schooltennis, tossjes, spelletjesmiddagen, competities, toernooien, clinics op de baan en theoretische clinics voor mij nu dagelijkse praktijk. De gebieden waar ik mijn leerlingen aandacht geef zijn uiteraard techniek, maar ook tactiek, conditie, voetenwerk en mentale aspecten.

Naast alle nieuwe ontwikkelingen rond de nieuwe TSN is er ook sprake van een goede samenwerking met andere verenigingen uit de regio, met name Leek, Vries en Zuidlaren. In dit grotere verband gaan we over de aankomende jaren bekijken hoe we deze samenwerking verder kunnen uitbouwen op het gebied van kennisuitwisseling, sparring, toernooitjes en andere zaken.

Ik zie u graag op de tennisbaan !
Winand (Contact: info@tennisschoolnoordenveld.nl of 06-57582993)