Ellen Wagteveld-Wolting (1964-2015): doorzetter, sportief en enthousiast

“Haar spoor van levenslust draag je altijd met je mee”

De in augustus 2015 overleden Ellen Wagteveld –Wolting was samen met Winand Hannema de grote drijvende kracht achter de Tennisschool Norg.

Ellen volgde de CIOS-sportopleiding in Heerenveen. Kort hierna werd Ellen tennisleraar in Delfzijl, waar ze haar man Lex leerde kennen. Door het werk van Lex werd er in de periode hierna op vele plaatsen in de wereld gewoond en gewerkt, waaronder in Duitsland, de Verenigde Staten en Canada. Overal pakte Ellen haar werk als tennisleraar op en wist ze mensen voor de sport te enthousiasmeren. Veertien jaar geleden werd Norg het thuishonk van de twee en ook hier kreeg de plaatselijke tennisvereniging al snel te maken met deze bevlogen en sportieve vrouw, die bovendien goed met kinderen om kon gaan.

Altijd doorgaan

Twaalf jaar geleden openbaarde zich de ziekte borstkanker bij Ellen. De behandelingen, inclusief chemokuren, sloegen aan en Ellen werd ‘schoon’ verklaard. Als vanouds stortte ze zich weer op het sportieve – en gezinsleven. De ziekte zou haar er niet onder krijgen, was ze vastbesloten, tot er twee jaar geleden een telefoontje kwam van de dokter met het slechte nieuws dat uiteindelijk heeft geleid tot haar overlijden in 2015.

Gemengd dubbel

“We waren een perfect gemengd dubbel, al hebben we nooit in die samenstelling getennist”, zegt Winand Hannema. “We waren een perfect duo voor Tennisschool Norg. We dachten hetzelfde over de kwaliteit van lesgeven en de omgang  met elkaar. We vonden bijspijkeren belangrijk en deden dat al voordat het verplicht werd gesteld. Ellen was de hart en ziel van de NTV-jeugd. Niet alleen technisch, maar ook als het op gedrag aan kwam. Het is mede aan Ellen te danken dat verenigingen van buitenaf met zoveel plezier naar Norg komen omdat de sfeer hier zo goed en open is”

De naam van Ellen is vanaf 2016 verbonden aan de Norger clubkampioenschappen in het enkelspel.

Ellen: voor altijd in ons hart.