De tennisvereniging REO (Roden en Omstreken) bestaat ruim 80 jaar. De vereniging is sinds zijn oprichting in 1930 gegroeid van een klein groepje mensen dat speelde op 2 banen in het Mensinghebos, naar een grote club die beschikt over maar liefst 13 banen – waaronder 3 indoorbanen – en een ruim, goed geoutilleerd clubhuis. Vanuit dat clubhuis met bar en terras heeft de bezoeker een uitstekend overzicht over het hele tennispark

REO telt ca. 650 leden en wil iedereen, jong en oud, gelegenheid geven zoveel mogelijk overeenkomstig zijn of haar mogelijkheden en aspiraties te tennissen. Dat betekent dat zowel wedstrijdtennis als recreatietennis bij REO volop de ruimte krijgt en dat er het hele jaar door mogelijkheden bestaan voor lessen en training, verzorgd door professionele trainers. Daarnaast vervult REO een sociale functie als vriendenclub en ontmoetingsplaats, waar je graag eens even binnenloopt voor een praatje, een kop koffie of een drankje.

De vereniging drijft voor ruim 90% op zelfwerkzaamheid van de leden en de inzet van vele tientallen vrijwilligers. Zonder die inzet zouden een heleboel activiteiten niet kunnen plaatsvinden en zou de contributie veel hoger moeten zijn dan die nu is. Daarom wordt verwacht dat ieder lid een bijdrage levert aan het werk dat in de vereniging moet gebeuren. Dat kan zijn als vrijwilliger achter de bar, maar ook als lid van een klusgroepje of van een commissie.

Voor meer informatie over REO: klik hier